Foredrag – Far & en søn cykler over Himalaya

Far & en søn cykler over Himalaya

I årevis havde Tore Grønne cyklet rundt i verden. Hjemme i Danmark fulgte hans far, Poul Grønne, med på kortet, når Tore cyklede fra Kina til Danmark, på langs af Mellem-og Sydamerika, gennem Mellemøsten og Centralasien og rundt i verdens højeste bjergkæder i årevis. Han lyttede, når Tore fortalte historier om den ufattelige gæstfrihed, han mødte undervejs – i Pakistans fundamentalistiske stammeområder, Irans landsbyer og Ecuadors øde Andesbjerge. Han så billederne fra de himmelstræbende bjergpas i de smukkeste afkroge af Himalaya, og hørte om, hvordan livet på cyklen var ren magi. Da Poul fyldte 60 år, blev de to enige om at drage ud i verden på cyklerne sammen. Kort tid efter satte de ud for at krydse Himalaya, selvom Poul aldrig havde været på en længere cykeltur, havde permanente rygsmerter og en dårlig ryg. Forude lå det nordlige Indiens enorme bjerge, hvor bedeflag blafrer i de iltfattige bjergpas, buddhistiske munke inviterer inden for i oldgamle klostre og de to kunne dele livet på cyklen sammen.

Tore Grønne (f. 1978)

Tore Grønne er forfatter, freelancejournalist, magasinredaktør og foredragsholder. Han cyklede alene gennem Sydamerika som 20-årig og har siden cyklet mere end 50.000 kilometer rundt i verden. Tore har skrevet flere bøger om sine egne eventyr og er desuden en af forfatterne bag en ny bog – ’VELO – De danske verdenscyklister’ – om danskere, der er draget ud i verden på cykeleventyr gennem de seneste 100 år. Tore er medlem af Eventyrernes Klub. Læs mere på www.toregroenne.com

Foredraget finder sted kl. 13.30-14.15

Nyhedsbrev

Spring for Livet og vores dygtige samarbejdspartnere afholder aktiviteter hele året rundt. Gå ikke glip af vores mange gratis tilbud – Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyt om vores kommende arrangementer, gode tips og inspiration til et sjovt og sundt seniorliv.

Dine oplysninger er sikre hos os, og du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. ​

Nyhedsbrev

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top