Inspiration til at komme ud i naturen året rundt

Mand, udendørs

Start:
Slut:

En god dag eller bare et par timer i naturen kan være en af de hyggeligste måder at få bevæget sig i hverdagen. Heldigvis er der mange dejlige naturarealer i Hovedstadsområdet, som du kan nyde og udforske.
Hvis du mangler information om grønne områder nær dig, kan du med fordel besøge nedenstående sider:

Find troldene!

Kender du Thomas Dambos berømte trolde? I begyndelsen var de spredt ud på hemmelige steder på Københavns Vestegn, men nu kan du finde dem masser af steder!

Du kan læse mere på Thomas Dambos hjemmeside og få inspiration til at gå på troldejagt!

Du kan også se dette interaktive trolde-kort og få en ide om, hvor du skal gå på jagt henne.

 

Byvandringer med Frederiksberg Stadsarkiv

Bor du på Frederiksberg eller blot i København er det oplagt at undersøge byens gemte skatte.

Tag på byvandring med Frederiksberg Stadsarkiv, hvor du både kommer forbi Frederiksberg Have og Søndermarken.

Læs meget mere på stadsarkivets hjemmeside.

 

Opdag Frederiksbergs Gavlmalerier

Frederiksberg har et “udendørsgalleri” i form af utallige vægmalerier rundt om i byen.

På nedenstående link kan du finde guides til at gå på opdagelse i byen og selv finde de smukke gavlmalerier. Du kan hente en app eller printe et kort!

Besøg Oplev Frederiksberg her

Find vej i… Dansk Orienterings-Forbund

Har du en orienteringsløber gemt i maven? På Dansk Orienterings-Forbunds hjemmeside findveji.dk kan du downloade beskrivelser af ruternes poster og tage med på tur. Der findes både ture til lands og til vands!

Får du mod på mere kan du registrere dig på siden og kæmpe med om pladserne blandt de gode orienteringsløbere i dit område.

Læs mere på findveji.dk.

Natureventyr

Der findes en masse sjove ruter og apps, som kan forvandle en simpel gåtur til en oplevelse i naturen. Natureventyr er en app for børnene med ruter og poster, som inviterer dig på et aktivt eventyr ude i vores grønne områder. Tag naboen, vennerne eller børnebørnene med og se, hvad der gemmer sig de sjoveste steder.

Du kan downloade Natureventyr på din smartphone. Læs mere om Natureventyr her.

Året rundt i naturen

Eftersom sæsonerne byder på forskellige muligheder, har vi samlet lidt inspiration til, hvordan du kan nyde naturen året rundt.

Forår
 • Så blomsterfrø. Det gælder selvfølgelig især for din egen have eller altan, men du kan faktisk også lave en udflugt ud af det og strø frøbomber i det offentlige rum i forbindelse med en cykel- eller gåtur.
 • Se kirsebærtræerne. I ugerne omkring midt-april til starten af maj bør du unde dig selv at supplere de grønne områder med et par lyserøde områder, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Tag f.eks. på tur til Bispebjerg Kirkegård, Langelinje Park eller Assistentens Kirkegård.
 • Saml påskepynt. Påsken giver også en god grund til at gå på rov i naturen, da du kan finde materialer til påskedekorationer. Kig efter kogler, vintergækker og grene til påskeris.
Sommer
 • Skovtur. Pak familien eller vennerne og inviter madpakken med i skoven. Husk at undersøge, hvor der er bænke, hvis et skovturstæppe er for upraktisk.
 • Pluk blomster.
 • Stranden. Medmindre du er vinterbader, så varer det danske strandvejr en relativt kort periode, så det bør nydes i sommermånederne.
Efterår
 • Gå en efterårstur i skoven og nyd de røde og orange farver.
 • Saml kastanjer.
 • Pluk bær og æbler. Flere steder i København vokser der massevis af træer og buske med frugter og bær, som kan plukkes.
Vinter
 • Julepynt. Hvis du mødes med andre i en klub, kan I gå en tur i skoven og samle pynt til juledekorationer.
 • Vinterbadning. Find en af de mange klubber, der vinterbader i København og nyd stranden året rundt.
 • Snetur. Skulle der komme lidt sne, skal den også nydes. Tag dine børnebørn eller andre med ud til snemandsbygning, kæleture eller andet hyggeligt.

Type:

Nyhedsbrev

Spring for Livet og vores dygtige samarbejdspartnere afholder aktiviteter hele året rundt. Gå ikke glip af vores mange gratis tilbud – Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyt om vores kommende arrangementer, gode tips og inspiration til et sjovt og sundt seniorliv.

Dine oplysninger er sikre hos os, og du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. ​

Nyhedsbrev

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top